Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنائی خوزستان با بیان این‌که سال گذشته بیش از ۱۴ هزار نوآموز پیش‌دبستانی تحت پوشش طرح سنجش سلامت قرار گرفتند، گفت: هدف این است که امسال تعداد ۲۶ هزار نوآموز پیش دبستانی در این طرح مورد ارزیابی قرار گیرند.

به گزارش ایسنا، علی ممبینی در نشست خبری با موضوع سنجش سلامت نوآموزان در بدو ورود به دبستان و پیش‌دبستان که امروز سه‌شنبه 9 خردادماه در اداره آموزش و پرورش استثنایی خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: برنامه سنجش ورود به پایه اول دبستان و پیش‌دبستان با هدف ارزیابی و غربالگری نوآموزان در زمینه‌های مختلف بینایی، دید رنگ، شنوایی، گفتاری، آمادگی تحصیلی، اختلالات رفتاری، اختلالات جسمی حرکتی، اندازه‌گیری توده بدنی، قد به سن، اختلالات دهان و دندان و بیماری‌هایی که نیاز به مراقبت بیشتر دارند، در مراحل ارزیابی اولیه و تخصصی اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: هر نوآموزی که به پایگاه سنجش سلامت مراجعه می‌کند، در مرحله مقدماتی در این سیزده زمینه ارزیابی می‌شود و اگر دچار مشکل، تشخیص داده شود به مرحله تخصصی ارجاع داده می‌شود. امسال طرح سنجش، از حالت آزمایشی خارج شده و به برنامه سنجش تغییر پیدا کرده است و ما مکلفیم هر نوآموزی که به پایه اول ورود می‌کند را سنجش کنیم.

رئیس اداره آموزش و پروش استثنایی با بیان این‌که این طرح در سال‌های گذشته اجباری نبود و اکنون اجباری شده است، گفت: اگر نوآموزی در این طرح شرکت نکند، هنگام ثبت‌نام او اختلال به وجود خواهد آمد و کارنامه پایان سال برای وی صادر نخواهد شد. تمام توجه ما این است که امسال بیش از 100 هزار نوآموز بدو ورود به پایه اول را در استان سنجش کنیم.

ممبینی ادامه داد: سال گذشته 93 هزار و 337 نوآموز پایه اول سنجش شدند که از این تعداد، 81 هزار و 885 نوآموز بدون مشکل تشخیص داده شدند و 11 هزار و 452 نوآموز به مرحله تخصصی ارجاع یافتند که از این تعداد نیز 3 هزار و 496 نفر با مشکلات بینایی، یک هزار و 942 نفر با مشکلات شنوایی، 100 نفر با مشکلات جسمی و حرکتی، چهار هزار و 520 نفر با مشکلات آمادگی تحصیلی و یک هزار و 394 نفر با بیش از یک مشکل تشخیص داده شدند.

وی با اشاره به این‌که طرح سنجش سلامت نوآموزان پیش‌دبستانی در دو سال گذشته به طور آزمایشی انجام شده است، گفت: در سال اول حدود پنج‌ هزار نوآموز و در سال دوم 14 هزار و 424 نوآموز پیش‌دبستانی ارزیابی شدند. هدف وزارت آموزش و پرروش از این کار این است که برنامه سنجش را یک سال جلوتر بیاورد. ما نیز امسال متعهد شدیم شش هزار نوآموز پیش‌دبستانی را علاوه بر نوآموزان پایه اول ارزیابی کنیم تا نوآموزانی که دچار مشکل هستند، یک سال زودتر شناسایی شوند و سیستم آموزش و پرورش یک سال زودتر فرصت برنامه‌ریزی برای آنها داشته باشد.

رئیس اداره آموزش و پروش استثنایی عنوان کرد: از 14 هزار نوآموزی که سال گذشته ارزیابی شدند، 12 هزار و 617 نفر بدون مشکل تشخیص داده شده و یک هزار و 807 نفر به مرحله تخصصی ارجاع یافتند که از این تعداد 698 نفر با مشکل بینایی، 258 نفر با مشکل شنوایی، هفت نفر با مشکل جسمی حرکتی، 590 نفر با مشکل آمادگی تحصیلی و 254 نفر با بیش از یک مشکل تشخیص داده شدند.

ممبینی ادامه داد: امسال علاوه بر سنجش برای نوآموزان پایه اول، برای 17 شهر استان سنجش در پایه پیش‌دبستانی برنامه‌ریزی شده و تعداد کل پایگاه‌های سنجش سلامت در استان از 46 پایگاه به 53 پایگاه رسیده است؛ به طوری که در شهرهای صیدون، دهدشت، سردشت، کارون و اندیکا در سال گذشته پایگاه سیار قرار داشت و که امسال مجوز پایگاه ثابت را برای آنها گرفته‌ایم.

وی با بیان این‌که عشایر نیز در سال گذشته یک پایگاه داشتند که امسال به سه پایگاه ارتقاء پیدا کرده است، گفت: امسال در شهرهای خرمشهر، آبادان، اهواز، مسجدسلیمان، لالی، گتوند، هفتگل، سوسنگرد، امیدیه، حمیدیه، دهدز و ... نوآموزان پیش‌دبستانی ارزیابی خواهند شد و در صورتی که شهرهای دیگری تمایل داشته باشند، می‌توانند درخواست دهند تا برای آنها نیز مجوز گرفته شود و به لیست این شهرها اضافه شوند.

رئیس اداره آموزش و پروش استثنایی با بیان این‌که علاقه‌مندیم که عشایر به لیست این شهرها اضافه شوند، افزود: در سال گذشته آموزش و پرورش عشایر در جذب نوآموزان پیش‌دبستانی آمار خوبی داشت و ممکن است امسال در این لیست قرار بگیرد. ما دوره‌ها و کارگاه‌های لازم را برای عوامل سنجش برگزار کردیم و اکنون تمام امکانات و تجهیزات در حال تحویل به پایگاه‌ها هستند. برنامه‌ریزی برای سنجش سلامت از 16 خرداد آغاز و سامانه باز خواهد شد و کار ارزیابی به طور رسمی از 20 خردادماه شروع می‌شود.

ممبینی ادامه داد: بیش از 450 نیرو در 53 پایگاه در استان به طور مستقیم درگیر این طرح هستند اما این طرح ملی است و همه باید با ادارات آموزش و پرورش همکاری کنند تا بتوانیم کل استان را پوشش دهیم. در سال گذشته بیشترین ارجاعات نوآموزان در زمینه آمادگی تحصیلی بود که نتیجه آن بیشترین تعداد نوآموز دیرآموز است و علت این است که استان ما وضعیت خاص خود را دارد.

وی با بیان این‌که اکنون چهار هزار و 200 دانش‌آموز استثنایی در هفتاد مدرسه استثنایی در سطح استان تحت پوشش هستند، گفت: در تمام شهرهای استان بجز سردشت و دهدز، کلاس یا مدرسه استثنایی وجود دارد. همچنین 830 دانش‌آموز با نیاز ویژه در قالب طرح تلفیقی فراگیر در مدارس عادی در حال تحصیل هستند. دوره پیش‌دبستانی در آموزش و پرورش عادی رسمی نیست اما در آموزش و پرورش استثنایی سال‌ها است که اجباری است و نوآموزان از سن چهارسالگی می‌توانند به طور رسمی جذب شوند.

رئیس اداره آموزش و پروش استثنایی خوزستان با بیان این‌که برنامه سنجش سلامت با کمک دو وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و درمان انجام می‌شود و بهزیستی نیز در آن نقش دارد، گفت: کسانی که دچار مشکل تشخیص داده می‌شوند، به بهزیستی ارجاع داده شده و برای آنها پرونده تشکیل می‌شود. در سال گذشته وزارت اعلام کرد که 11 هزار و 500 نوآموز بازمانده از طرح هستند. امسال حدود سه هزار و 500 نفر از این تعداد را ارزیابی کردیم. اکنون هفت هزار و 500 نفر بازمانده از طرح هستند که به طور معمول در مناطق محروم اسکان دارند. امسال می‌خواهیم این برنامه را با اطلاع‌رسانی گسترده، فراگیر کنیم و بنا است که تعداد این جامانده‌ها به صفر برسد.

ممبینی عنوان کرد: امسال در دستورالعمل ثبت‌نام که از وزارت آموزش و پرورش به تمام مناطق ابلاغ شد، گفته شده برنامه سنجش الزامی است. اگر مدیری دانش‌آموزی را بدون انجام طرح سنجش ثبت‌نام کند، دانش‌آموز در فرایند ثبت‌نام دچار مشکل خواهد شد و در ادامه سال به صورت معلق در خواهد آمد. بنابراین برنامه سنجش برای همه الزامی و اجباری است.

وی با بیان این‌که برنامه سنجش یک برنامه خودگردان است، گفت: هزینه سنجش هر نوآموز 20 هزار تومان است اما این طرح برای عشایر رایگان است. خانواده‌ها باید به مدرسه محل ثبت‌نام فرزند خود مراجعه کنند تا مدیر مدرسه برای آنها نوبت سنجش بگیرد و پایگاه سنجش و روز مراجعه مشخص شود. نوبت‌گیری از طریق سیستم و به صورت الکترونیکی است و با مراجعه حضوری انجام نمی‌شود.

رئیس اداره آموزش و پروش استثنایی خوزستان با اشاره مدارک موردنیاز تصریح کرد: تمام نوآموزان ورودی به پایه اول باید پیش از مراجعه به پایگاه، واکسن زده باشند و کارت واکسیناسیون آنها کامل شده باشد. خانواده‌ها باید در روز مراجعه با شناسنامه پدر، مادر و نوآموز، کارت واکسیناسیون، یک قطعه عکس سه در چهار و پرینت نوبت مراجعه، به پایگاه سنجش مراجعه کنند. توصیه می‌شود خانواده‌ها شب قبل به فرزند خود استراحت کافی بدهند؛ ما در پایگاه‌ها تغذیه را پیش‌بینی کرده‌ایم اما خانواده‌ها باید در نظر داشته باشند که فرزندشان پیش از ارزیابی تغذیه مناسب داشته باشد.

ممبینی با تأکید بر لزوم به همراه داشتن پرینت ثبت‌نام هنگام مراجعه به پایگاه سنجش سلامت، گفت: هزینه سنجش سلامت از طریق دستگاه کارت‌خوان پرداخت می‌شود بنابراین لازم است خانواده‌ها یک کارت بانکی همراه خود داشته باشند. پایگاه‌های سنجش در تمام طول هفته بجز روزهای جمعه از ساعت 8 صبح تا 12 فعال خواهد بود. خانواده‌هایی که مطابق نوبت خود مراجعه نکنند، نوبت‌شان لغو خواهد شد و باید مجدد نوبت‌گیری کنند که جریمه نوبت‌گیری مجدد مبلغ پنج هزار تومان خواهد بود.

وی افزود: مراسم افتتاحیه طرح سنجش سلامت در اداره آموزش و پرورش ناحیه دو، در مدرسه استثنایی یگانه به طور نمادین با حضور مسئولان استانی برگزار خواهد شد.

به گزارش ایسنا، همچنین کُردی معاون آموزش و پرورش استثنایی خوزستان، در این نشست اظهار کرد: سال گذشته بالغ بر شش هزار ارجاع به مرحله آمادگی تحصیلی داشتیم؛ عمده این افراد دیرآموز تشخیص داده شدند که جایگاه آنها در مدارس عادی است. مدارسی که این دانش‌آموزان را می‌پذیرند باید در کلاس خود به ازای هر نفر دانش‌آموز دیرآموز، سه نفر از آمار تعداد دانش‌آموزان کم کنند.

وی افزود: برای دانش‌آموزانی که بعد از ارزیابی، نیازمند مراقبت تشخیص داده شوند، برنامه مداخله آموزشی طراحی شده است؛ سال گذشته 62 نفر نیازمند مراقبت جدی تشخیص داده شدند و در 15 جلسه ویژه که در شهرهای اهواز و دزفول برگزار شد، آموزش داده شدند و با پس‌آزمونی که از آنها گرفته شد، 59 نفر به مدارس عادی فرستاده شدند و سه نفر نیز دانش‌آموز استثنایی تشخیص داده شدند.

معاون اداره آموزش و پرورش استثنایی خوزستان با بیان این‌که تشخیص برای این است که درمان بهنگام صورت بگیرد، گفت: در سال‌های گذشته کمیت برای ما بسیار مهم بود اما امسال کیفیت برای ما مهم است. سعی شده است عواملی که طرح سنجش را بر عهده دارند، از نیروهای متخصص انتخاب شوند. برای این افراد نیز آموزش و ارزیابی‌های لازم انجام شده تا در دو سطح اولیه و تخصصی، کیفیت لازم را داشته باشند.

کردی با اشاره به نوآموزانی که مشکل آمادگی تحصیلی دارند، عنوان کرد: نوآموزانی که پس از ارزیابی اولیه، دچار مشکل تشخیص داده می‌شوند، به ارزیابی ثانویه ارجاع شده و بررسی می‌شوند تا تعیین شود که جایگاه آنها در مدارس عادی یا استثنایی است. همچنین در خصوص مشکلات دیگر، دانش‌آموزانی که دچار مشکل باشند، پس از تشخیص جایگاه آنها در مدارس عادی، تحت برنامه آموزش تلفیقی قرار می‌گیرند یا به مدارس استثنایی ارجاع می‌شوند.

وی ادامه داد: سال گذشته روند برنامه سنجش، به این شکل بود که مدیران از سامانه ما نوبت می‌گرفتند اما امسال به منظور این‌که تعداد جاماندگان از طرح به صفر برسد، ثبت‌نام از طریق سامانه سناد انجام می‌شود و پس از تکمیل اطلاعات اولیه، به سامانه سنجش ارجاع داده می‌شود؛ برای این‌که پوشش کامل انجام شود نیاز بود که سامانه سناد به سامانه سنجش ارتباط داده شود.

معاون آموزش و پرورش استثنایی خوزستان با اشاره به واکسیناسیون نوآموزان گفت: در این روند اولویت با نوآموزان کلاس اول است زیرا نوآموزان پیش‌دبستانی یک سال دیگر برای انجام واکسیناسیون فرصت دارند. استان ما بعد از خراسان رضوی در توسعه سنجش پیش‌دبستانی در جایگاه دوم قرار دارد به طوری که سال گذشته استان تهران حدود سه هزار نوآموز را سنجش کرد و این رقم در استان ما حدود 14 هزار نوآموز بود و امسال امیدواریم که این تعداد را به 26 هزار نفر برسانیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۸۹۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط برگزاری کنکور نسبت به سال‌های گذشته مناسب‌تر است

سپهر خلجی امروز با حضور در دانشگاه امیرکبیر با ارزیابی نحوه برگزاری آزمون سراسری اظهار کرد: کنکور یک مقطع حساس برای داوطلبان و خانواده‌ آنهاست که نتیجه زحمات چند ساله را در این مقطع درک می‌کنند، تمام تلاش سازمان سنجش و دستگاه‌های مربوط، ایجاد شرایطی برای برگزاری آزمون در فضای آرام و مطمئن بود.

وی با بیان اینکه در سال‌های قبل برگزاری آزمون با حواشی فراوانی همراه بود، عنوان کرد: آمار و شواهد نشان می‌دهد با تدابیر در نظر گرفته از سوی سازمان سنجش، امسال شرایط برگزاری آزمون به نسبت سال‌های گذشته بسیار مناسب‌تر است.

خلجی گفت: امیدوارم با اعلام نتایج هر یک از داوطلبان به میزانی که تلاش کردند، ثمره کوشش خود را دریافت کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • نمایش دستاوردهای خودکفایی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در سنندج
  • سنجش سلامت بیش از ۱۸ هزار نوآموز استان همدان
  • اقدامات ایجابی سلامت‌محور در فارس توسعه یابد
  • برگزاری آزمون اختصاصی برای ۶۰ داوطلب جامانده از کنکور/ تعداد متقلبان کنکور امسال اعلام شد
  • سنجش کلاس اولی‌ها و پیش‌دبستانی‌ها تا پایان اردیبهشت ادامه دارد
  • تلاش برای بازگرداندن دانش آموزان بازمانده از تحصیل
  • ببینید | تلاش مرد فداکار برای رساندن دارو به دختر بیمار
  • شرایط برگزاری کنکور نسبت به سال‌های گذشته مناسب‌تر است
  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم